De slimste mens

De vrienden hadden een fantastische lunch gemaakt met zelf gebakken scones en zelf gemaakte clotted cream, warme broodjes in de vorm van een haas, geroosterde boterhammen met avocado en een gekookt eitje waarvan de dooier nog net nat was en bagels met zalm en roerei. Verder aardbeien en bananencakejes, alles geïnspireerd door hun bezoek aan Brighton een jaar of wat geleden. We werden enorm verwend. Daarna gingen we De slimste mens spelen. We waren met zijn zevenen, vijf volwassenen, twee tieners. De oudste tiener wilde de eerste ronde wel Philip Freriks zijn. De jongste tiener wilde graag met haar moeder in een team. Bij de tweede ronde was de jongste van elf de quizmaster. We struikelden allemaal over de vraag hoe lang een koe zwanger is. We dachten dat M dat wel zou weten, die groeide op met een likkende koe voor de ramen die op een gegeven moment in de diepvries verdween. Negen weken? Twaalf? Tien? Negen maanden dus. Bij de vraag over Amerikaanse staten die grensden aan Canada wist ik er gelukkig een stuk of vijf te noemen. Wat was een ander woord voor scrotum, vroeg de elfjarige. Ze wist niet precies hoe ze het uit moest spreken. Balzak, zei C. De quizmaster wist nu nog steeds niet wat het was. Dat is het zakje dat bij een jongen achter zijn piemel hangt en waarin twee balletjes zitten, zei ik. M vroeg of ik misschien voorlichting wilde komen geven. De twee tieners wilden vooral heel snel verder met de volgende vraag.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.