Stroomrekensom

De man die op de bazaar de stroommeter voor me had opgeduikeld, vroeg of ik er wat aan had. Ik knikte overtuigend. Na wat uitproberen had ik de meter tussen het stopcontact en de waterkoker gestopt en keek er een week niet meer naar om. Het was een doorsnee week geweest: iedere dag kookte ik zo’n twee tot drie liter theewater, verder twee of drie keer per week een half litertje water voor het koken van de rijst en ietsje meer voor het koken van pasta en soms een volle waterkoker voor de asperges en om de gootsteen met een flinke schep soda door te spoelen. De waterkoker had 2,45 kWh verbruikt; rekening houdend met vakantie komt dat uit op zo’n 120 kWh per jaar. Is een Quooker zuiniger? Om koud water warm te maken verbruikt de Quooker evenveel stroom als een waterkoker. Daarbovenop komt de stroom om de watervoorraad van de Quooker continu op 110 graden te houden. Op de site van Quooker staat dat dat 87,5 kWh per jaar kost. Nu hangt de stroommeter achter de tv.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.