Minder

In het kookboek heten het brownies en moet het beslag in een rechthoekige vorm. Ik gebruik een springvorm en dan lijkt het baksel straks een taart. 300 gram boter, 300 gram suiker, 300 gram chocola, 300 gram rode bietjes, een paar eieren en nog wat zelfrijzend bakmeel. Ik neem volkorenmeel en doe daar een beetje bakpoeder bij, heb je ook zelfrijzend bakmeel. Ooit, heel lang geleden op een Duitse picknickplek zag ik aan een andere picknicktafel een Duitse man een kwart pak boter tussen een opengescheurd Kaiserbrötchen vouwen. Van mijn ouders had ik geleerd dat staren niet netjes is, maar soms is een beeld te sterk. Zijn er mensen die een heel pak boter of een berg suiker gulzig naar binnen lepelen? In de vorm van een taart wordt het al makkelijker. In een andere taart stop ik 350 gram geraspte wortels, maar ook hier zijn de hoeveelheden suiker en vet gigantisch. Een volgende keer ga ik experimenteren: hoeveel minder suiker en vet en chocola kan zonder dat de gasten zeggen: gatsie?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.