ING

Wanneer u uw rekening bij ING aanhoudt, vindt u het niet echt erg. Dat mag, we leven in een vrij land, u mag boos zijn en daar toch geen consequenties aan verbinden. Gewoon even lekker schelden lucht op en is goed voor de volksgezondheid.

U kunt ook vinden dat een ander het maar moet oplossen. Dan richt u uw vizier op de volksvertegenwoordigers die nu eenmaal van ‘onze’ centen betaald worden. U schrijft een briefje/tweet/fb-bericht naar uw favoriete Kamerlid en vraagt haar/hem of het nu eens onmiddellijk afgelopen kan zijn met die graaiers die denken dat ze in de champions league van het keiharde bedrijfsleven spelen, terwijl ze in werkelijkheid risicoloos op de loonlijst staan van een semi-publieke instelling en nooit hun miljoenen kwijt raken als ze er een potje van maken, nee, dan mogen wij, het klootjesvolk, ze komen redden. Een balkenendenorm voor bankiers graag, of een genationaliseerd betalingsstelsel los van de grillen van de markt, en snel een beetje. Bij de volgende nationale verkiezingen laat u zich leiden door de partij die zich het beste voor u heeft ingespannen. Maar ook al stemt u dan toch weer tegen uw eigen belangen, is dat niet erg, dat mag, we leven in een vrij land, u kunt zo inconsequent zijn als u zelf wilt. Niemand zal u vervolgen.

U kunt ook staatssecretaris Menno Snel een briefje/tweet/fb-bericht sturen en vragen om ’s lands belangrijkste rekeningnummer INGB 2445588, ja die van de blauwe envelop, te verhuizen naar een andere bank, en tot die tijd graag een ander nummer bij een andere bank waar naartoe u uw belasting overmaakt. U wordt voor dergelijk activisme niet opgepakt en ook niet zonder proces in een cel gezet. We leven in een vrij land. Het is goed voor onze nationale identiteit om die vrijheid aan den lijve te ondervinden. Maar ook als u dit te veel gedoe vindt, is dat niet erg. U mag schreeuwen of mompelen dat het ‘van den zotte is’ dat ‘niemand’ iets doet, terwijl uw billen de bank niet verlaten.

Dat is vrijheid.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.