Klusjes

  1. Ik schreef een kort verhaal waarvan ik wist dat ik het nooit zou publiceren zolang mensen de werkelijkheid voor fictie houden en fictie voor de werkelijkheid.
  2. Ik belde met een crowdfundplatform omdat ik graag wilde investeren in de nieuwe kaasmakerij van de familie Ten Dam maar het geld niet op mijn betaalrekening had staan. (Ik denk dat ik met weinig geld op mijn rekening de schade beperk houd als iemand mij met geweld mijn pas en pincode aftroggelt; overigens een theorie die ik graag onbewezen laat.) Omdat het net na drie uur ’s middags was zou de geldverhuizing van bank A naar bank B pas na de nacht plaatsvinden en dan zou het misschien te laat zijn, ik zag op de site de crowdfundactie vlot vollopen. Een aardige jonge vrouw, type bevlogen student met hart voor een duurzame toekomst, zei dat ik niet per se direct met iDeal hoefde te betalen, maar dat ik ook voor een bankoverschrijving kon kiezen morgen of overmorgen.
  3. Ik stond aan de voordeur een jonge vrouw te woord. Ze had een linnen tasje van Das Magasin over haar schouder en een iPad in haar hand en ze kwam namens de gemeente: type student die moet bijverdienen maar geen vuile handen wil maken. Er was al eens een warmtefoto van ons huis gemaakt (dat kan iedereen doen zonder toestemming) waarna we advies konden krijgen over energiebesparing, nu konden we nog een persoonlijk advies krijgen van een adviseur. De adviseur heet Shelley en komt volgende week langs. Ze heeft forensische criminologie gestudeerd, lees ik op internet.
  4. Ik liep tussen de groentevrienden en AH even binnen bij de Hubo-mannen omdat ik op zo’n met de wind meebewegend reclamebord las dat ze twintig procent korting geven op binnendeuren. Ik kreeg twee brochures mee en verdiepte me in de binnendeurenwereld. Compleet afgelakt leek me wel wat.
  5. Ik fotografeerde tien minuten nadat 1 februari was begonnen de meterstanden. We hadden de afgelopen maand 197 kubieke meter gas onder de Groningers weggeslurpt, minder dan een jaar geleden, minder ook dan in december, maar dat zegt niks. Over de 200 kilowattuur stroom maakte ik me zorgen. In december had ik nog een verklaring voor het ook toen al bovengemiddelde verbruik: er had een dag een elektrisch kacheltje geloeid vanwege een kapotte ketel, we waren veel thuis geweest, we hadden gasten. Voor deze maand tastte ik in het duister. Verbruikte de ketel na de reparatie meer stroom? Kon de kerstverlichting die nog zeker tot half januari had gebrand de oorzaak zijn? Hadden we bovengemiddeld veel ovenschotels gegeten?
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.