Snapshots

Snapshots met groot interval. De blauwe regen bloeit voor de tweede keer, dit keer bescheiden violet tussen veel groen, in de blauwe druif wel dertig trossen en ook al een eerste bruinrood blad, minder sappig, minder buigzaam dan zijn zomergroene zusjes en broertjes. [-] Een man kamt zijn strogele haren met een rood kammetje, stopt het in de kontzak van een kaki broek met veel zakken en stapt de Broodzaak binnen. Dat zie je bijna nooit meer: kammetjes in kontzakken. [-] Een brug op betonnen peilers, toen die nog gemaakt moest worden was er veel gedoe over, het water komt hier ook weleens een meter hoger. [-] Een akker met een gewas dat dicht bij de grond in zijn blad doet denken aan uien, maar wat doen die prachtige kegelvormige feloranje solitaire bloemen op lange stelen erboven? Op een andere akker, zelfde gewas, wordt geoogst: een trekker, een machine, drie mensen lopen erachter. [-] Van een enorme loods staan de deuren open, een opeenpakking van grote vierkante balen samengeperst spul, kleren? Nee plastic, dat denk ik omdat dat woord in de naam op de gevel staat. Als daar iemand achteloos een sigaret weggooit en de wind helpt een beetje… Iets verderop enorme silo’s van de Suikerunie achter een stadion. De nieuwe suiker duurt nog even. Eerst het graan, dan de peulvruchten, dan de aardappels en dan gaat ook de suiker weer de grond uit. Tegen die tijd zal de blauwe regen bijna kaal zijn, en de druif helemaal roodbruin, misschien al lichtbruin.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.