Zonnig

friesHet dorp telt 3500 inwoners. We hebben het onderweg op de borden gezien. Ieder jaar op de eerste donderdag van september is de optocht. Iedere vereniging, iedere wijk bouwt zijn eigen wagen. De wagens trekken ’s ochtends door het dorp en ’s avonds nog een keer. Dan gaat het om de verlichting. ‘State of the art,’ zegt mijn zus, die sinds een jaar in de jury zit. Er is een publieksprijs, er is een deskundigenprijs. De ene jongeman zit in de organisatie, zijn broer bouwt jaarlijks mee aan een wagen. Nu is er even rust, al moet er nog geëvalueerd worden. En dan begint alweer het nadenken over het thema van volgend jaar en vanaf januari gaat het los en wordt er volop ontworpen, gebouwd en voorbereid voor drie dagen feest met optocht, markt, kermis, volksspelen. Carnaval in het noorden in september. Ik wist er niks van. Nu weet ik het. Zoals altijd was het op deze dag in het jaar zonovergoten en warm.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.