Taal

taalLeg het woord ‘ontdekken’ maar eens uit, of ‘aantal’ of ‘concurrentie’ of ‘banenjacht’ of ”spontaan’ of ‘verrassen’ of ‘verzinnen’ of ’tempo’ of ‘verslaafd raken aan’, en dat ‘drug’ niet altijd slecht is, maar soms goed (liefde, chocola), soms slecht (sigaretten, hasjiesj, alcohol). Het was leuk. Aan mijn moedertaal was niks meer vanzelfsprekend. Soms kon ik iets verduidelijken met een Engelse vertaling, meestal niet. Voor de uitleg had ik andere Nederlandse woorden nodig die soms ook onbekend waren, waardoor ik die eerst moest uitleggen. Daarna sneed ik een ui, fruitte die zachtjes, paprika in dunne reepjes erbij, ook zachtjes meebakken en zoet laten worden, stukjes courgette toevoegen en tot slot broccoliroosjes, weer even meebakken, en dan wat ketjap. Lekker smoren, proeven, nog wat sambal badjak, dat kon best. Tot slot de gebakken nepballetjes erbij. De pandanrijst had ik in een andere pan gekookt, die deed ik over in een verwarmde schaal. In andere schaaltjes twee soorten cassavechips. Lekker, zei Z.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.