Opstijgen

Gekras uit vogelkelen, gekras van vogeltenen op de bodem van metalen bloempotten. Waarom denk ik direct aan conflict? Eerst onderzoeken. Op het omgekeerde bloempotje achterin de tuin zit een kleine zwarte vogel, twee meter daarboven op de rand van de schutting een grotere zwarte vogel. Is er ruzie om die plek? Zit er iets lekkers onder het potje? De kauw van de schutting vliegt op naar de conifeer in de tuin van de achterburen. De kauw van de bloempot hipt over de tegels, vliegt op, belandt in de bramen, vliegt nog een keer op om in het waterplasje van de speciekuip te duikelen, natuurlijk, denk ik, nemen vogels niet ook af en toe een bad?, maar als het beestje probeert om loodrecht langs de schutting op te stijgen begrijp ik de situatie. Dit jonge kauwtje moet het nog leren, met die vleugels en zo, de grote kauw blijft in de buurt, kwettert af en toe een aansporing, nu er zoveel voer naar het nest is gevlogen om het jong tot hier te brengen moet het niet alsnog ten prooi vallen aan een kat. De volgende ochtend is het kauwtje weg. Nergens veren, nergens bloed.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.