Les

eitjeEr lag een jas op de vluchtstrook. Een donkere winterjas. Even later was er een filmpje dat uitlegde wat Pinksteren was. Met Pinksteren werd de Heilige Geest uitgestort. De Heilige Geest was een stuk van God. Het kon je kracht geven, en troost, en ervoor zorgen dat je aardiger deed als je eigenlijk heel sikkeneurig was. Maar, je moest de Heilige Geest wel vragen om in je te komen. No free lunch. Je moest er wat voor doen. De kinderen mochten met de microfoon van de dominee de kerkzaal in om aan de volwassenen te vragen wat Pinksteren was. Om mij heen fluisterden mensen: ‘Tsja, wat is het eigenlijk? Wat zeg je op die vraag?’ Het reproduceren van een simpel kinderfilmpje van twee minuten zat er kennelijk niet voor iedereen in. Weer thuis bakte ik spiegeleieren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.