Inkopen

pilatesEr lag een glanzende knoop op de stationstrap, niemand bukte, niemand had een knoop nodig. Op de vloer van de metro rolde een groene lippenbalsem – 100% vegetal – heen en weer op de bewegingen van de metro. Een knul – groep acht of wellicht al eerste klas middelbare school, wat deed hij anders op dit tijdstip in de metro? – speelde ermee zoals een kat met een muis. Renate liet mij op de Cadillac het vliegtuig doen. Sinds een week stort ik niet meer neer, het begint op een noodglijvlucht te lijken. Het helpt dat zij zegt (als alleen mijn hoofd en schouders nog contact hebben met de ondergrond, en de rest van mijn lijf als een kaars naar het plafond wijst met om mijn voeten twee lussen aan veren): ‘Schraap je tenen over het plafond.’ Dan denk je dus aan hoogvliegen, terwijl je onmiskenbaar aan het dalen bent, of neerstorten. Het hangt er maar vanaf hoe sterk de armen rondom de palen zijn en bovenal de buik. Bij Marqt kocht in twaalf blikjes bonen: kikkererwten, linzen, adukibonen, borlottibonen. Natuurlijk hebben Jumbo en Albert Heijn ook bonen. Maar kijk maar eens wat er naast bonen in die blikjes zit. Ik had speciaal mijn vakantierugzak meegenomen. Dat sjouwt een stuk makkelijker.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.