Lijstje

ballonDe eerste geslaagde actie in de eerste minuten van R’s nieuwe levensjaar was de configuratie van zijn nieuwe printer. Die printer stond niet op zijn verlanglijstje, maar de oude printer die nog geen twee jaar jong was, wilde niet meer aan, waarschijnlijk iets simpels op de plek waar de elektriciteitsvoorziening de printer inging, alleen was het apparaat na een avond knutselen nog steeds zo gesloten als een oester. Omdat printen, zeker dubbelzijdig en grote hoeveelheden tegelijk, in R’s beroep in deze periode van het jaar een eerste levensbehoefte is, had hij zeer tegen zijn zin een nieuwe besteld die voor 149 euro binnen twaalf uur in huis was, waarin inbegrepen inkt ter waarde van 41 euro. Een professionele monteur kost 95 euro om voor te rijden en dan 10 euro per half uur. De eerste kartelafspraak over het bewust bekorten van de levensduur van producten werd in 1924 gemaakt: niemand zou nog gloeilampen maken die langer dan 1000 uur branden, op straffe van hoge boetes, uit te delen door de sector zelf. Beweer nooit dat bedrijven wereldwijd geen afspraken kunnen maken. Omdat de printer van het lijstje af was, zette ik tulpen in vazen, hing ik ballonnen aan een verjaardagsslinger, haalde ik gebakjes en stofzuigde ik het hele huis. Stofzuigen stond ook niet op R’s verlanglijstje.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.