Seizoensarbeid

jipHeel even ging ik naar binnen, toen er grote druppels vielen, en las een paar bladzijden in Jonathan Franzens Zuiverheid, het eerste deel is niet het sterkste, maar voor wie doorzet ontvouwt zich een boeiend en geraffineerd in elkaar gezet verhaal. R kwam thuis, hij zou vanaf nu zijn koffie drinken uit de door Jip ontworpen beker en ontbijten op de door Jasmine getekende placemat, die hij had gekocht in de goede-doelen-winkeltjes van Jip en Jasmine. Jasmine had er nog over in gezeten of de vrouw van de dominee de placemats ook wel mooi zou vinden. Daarna klom ik weer op de trap, keek uit over alle buurtuinen, snoeide blauwe regentakken, knipte ecru geworden siergraspluimen, veegde herfstbladeren uit alle hoeken. De achterbuurman maakte een dak van twijgmatjes boven het terras, een vrouw in rijtje dwars op het onze snoeide haar voortuin. We kropen als het ware uit onze winterslaap. Het roodborstje hipte van pergola naar rododendron naar frambozenpot naar schommeltouw, afhankelijk van waar ik bezig was. Toen ik klaar was en nieuwe druppels in aantocht bedankte ik haar/hem hartelijk.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.