Redding

etenDe nieuwjaarsboodschap van de tuinbaas en haar spaarzaam gas consumerende huisgenoten (wat me eraan herinnerde dat ik de meterstanden van december nog moest noteren) was ontleend aan de dichter Merel Morre. Het begon zo: Neem de bocht / en als je wilt / vlieg je er zingend uit. ‘Fictie zou weleens het geheime wapen van onze beschaving kunnen zijn,’ hoorde ik scheidend hoogleraar Gabriël van den Brink zeggen in een boeiend interview van Lex Bohlmeijer. Ik luisterde ernaar tijdens het maken van een mediterrane quiche. In plaats van bloem gebruikte ik voor de taartbodem volkorenmeel. ‘Mmm, lekker,’ zeiden de vrienden voor wie in de laatste week van het oude jaar op de kolkende huizenmarkt, waarop makelaars hun vernederingen van de afgelopen zeven jaar in luttele maanden aan het rechtbreien waren, als geschenk uit de hemel een huis was gevallen, ‘net zandkoekjes’.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.