Snelwegontmoeting

bovenDe vriendin van het minimale gasverbruik (die ik vanaf nu tuinbaas ga noemen, want dat is ze ook) en ik zijn fan van Koken met Van Boven. Maandag begon een nieuwe korte tv-serie met een stuk zijlende van een blije koe van natuurslager René. Ik vond de slager, zelf rijkelijk voorzien van zijlendenen, super gecast. Hij droeg een overhemd met daarop heel groot de letters ‘giant’, nou ja, zoals er op een koffiebus ‘koffie’ staat. De tuinbaas bleek die slager gewoon te kennen. ‘Hij staat iedere vrijdag op de biomarkt in Utrecht,’ appte ze, ‘hij is in het echt ook heel aardig.’ Het ging verder. Ze ziet hem en zijn kar iedere donderdag op de A12. ‘Rond 6:45 uur haal ik hem ergens ter hoogte van Woerden in.’ Let even op dat nonchalante ‘rond’ en dan op dat exacte ‘6:45’. De tuinbaas houdt van zekerheden in het leven en daar is niks mis mee, want alleen regelmaat geeft rust, ruimte en creativiteit. Donderdag gaat ze zwaaien als ze de aardige slager inhaalt, ‘om het contact wat te verdiepen’. Ik voorspel dat hij met zijn koplampen zal seinen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.