Passen

pilatesChristine zei dat ze haar Pilates broek vergeten was; of Renate er misschien eentje ergens had liggen. Je kan de mijne zo krijgen, zei ik vanaf de Cadillac waar ik nog wat duw- en trekwerk deed. We kunnen het proberen, zei Christine met een blik tussen ongeloof en redding. Christine heeft lengtemaat 36, ik 30, maten die ieder aan een andere kant ver van het midden liggen en die de rampestamp kledingindustrie zelden meer laat maken. Niet eens zo lang geleden had mijn geboortedorp nog twee kleermakers. Maatwerk. Vooruitgang betekent jezelf in modale confectie proppen. (Wat me deed denken aan de laatste Keuringsdienst van Waarde-uitzending over de zestig toegestane toevoegingen aan wijn, die dankzij de wijnlobby niet op het etiket hoeven te worden vermeld. Sinds de wijnmakerij een industrie is geworden, zei een kenner, worden er zelden meer extreem slechte wijnen gemaakt, maar ook geen uitzonderlijk goede. Het moderne leven was een trechter, uiteindelijk moest alles door het risicoloze midden weggespoeld kunnen worden). Ik trok de zwarte hardloopbroek uit en Christine trok hem aan. Hij rekte prima mee; dat haar enkels en een stuk kuit bloot bleven, was een detail.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.