Herkenning

FilmDe film In the mood for love speelt in Hongkong, 1962. Twee jonge stellen betrekken ieder een kamer bij een familie en ‘wonen in’, op dezelfde gang; misschien is er woningnood, misschien is een eigen appartementje te duur. Noedels koop je op straat. Daarvoor ga je met iets dat het midden houdt tussen een thermosfles en een melkbusje naar buiten en kom je terug met kant en klare, hete noedels. Op taxi’s staat informatie (5 seats) in het Chinees en het Engels. Op de radio vragen mensen plaatjes aan: voor een behulpzame buurvrouw, voor een jarige collega, een soort Muzikale fruitmand. De man van het ene stel gaat regelmatig op zakenreis, naar Japan bijvoorbeeld. De vrouw van het andere stel is ook weinig thuis. De vrouwen dragen prachtige jurken van kunstige stoffen die de lijnen van hun perfecte lijven naadloos volgen, veel blote armen, hoge halsboorden. Ik wist dat allemaal niet over Hongkong, in een jaar waarin ik nog lang niet geboren was.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.