Actie

MisschienIMG_20150908_094922742 was niemand het van plan. Of een enkeling. Maar toen gingen de straten op de schop, het riool, de trottoirs, en kwamen de nieuwe stoeptegels een paar centimeter hoger en verderweg van onze voortuinen te liggen. Alhoewel de rioolwerzaamheden gepaard gingen met forse wateroverlast en onbestrate tuinen aantoonbaar kunnen helpen bij het kanaliseren van stortbuien, weerhield dat mijn buren niet van een plotseling groot enthousiasme om alle groen af te voeren en vrachtwagens met kraantjes en grote pallets stenen voor te laten rijden. Het toonde maar weer eens aan dat de Nederlander geen rationele, berekende burger is. Ik had de hele dag zicht op de mannen en een tegelzaag met aangesloten waterslang in de voortuin van de overbuurvrouw, waar vandaag het laatste strookje zand onder een donkergrijze tegel verdween. Achter had ze alle groen ook voor honderd procent door steen vervangen, vertelde ze een paar dagen geleden. In een opwelling, kreeg ik de indruk. Wij denken nog na. R trekt met regelmatige tussenpozen opschietend groen van ons braakliggende terrein. Voor de vakantie was dat siergras. Nu groeit er iets kleins dat lijkt op klavertjes vier en bloeit in de strook die voorheen openbaar was en nu privé een rood en een paars bloempje. De achtertuin gaf vandaag nog zes prachtige frambozen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.