Vakantie

vakantie Ik zag de overburen in de weer met hun vouwwagen, de overbuurman parkeerde hem zo dat de overbuurvrouw hem met een lang kabelslot aan de boom kon vastzetten. Misschien vertrekken ze vanavond al, of anders morgenvroeg. De buurvrouw was haar auto aan het uitzuigen. Die had er net zes weken Frankrijk opzitten. ‘Ik heb al veertien wasautomaten gedraaid,’ zei ze. ‘Da’s een flinke garderobe,’ zei ik. Het bleek voor een deel tentmateriaal te zijn, gordijnen en zo, lange lappen. Ik knikte. Ik wist niks van kamperen en tentgordijnen. Ik dacht aan de ministers van Financiën die dit weekend weer bij elkaar komen in Brussel, en de regeringsleiders de dag erna. Áls er licht zit in de Griekse plannen. De vakantie gaat een rol spelen. Die politici en hun adviseurs hebben gezinnen en die gezinnen willen met hun partners, vaders en moeders op vakantie, die zeggen: is het nou nog niet klaar?

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.