Kaart

geelIk vroeg of de juf of meester al vakantie had. Het was woensdagmorgen, bijna elf uur, het meisje deed haar moeder na op de toestellen. Nee, de vakantie was nog niet begonnen. Later vertelde Renate me wat er aan de hand was. De school van het meisje, zes jaar, hanteert strakke regels. Als je het klaslokaal binnenkomt, zoek je de juf op, geef je haar een hand en zeg je ‘goedemorgen’. Dat had het meisje gedaan, maar de juf zei dat dat niet zo was. Het meisje, zes jaar, kreeg een gele kaart. Meisje overstuur. De moeder was er nog, kon bevestigen dat het meisje had gedaan wat ze moest doen, wat ze overigens altijd deed. Het meisje zei: ik heb een handje gegeven, ik ga hier weg. De moeder zei: ik neem haar wel mee. De juf zei: dat moet ik melden als ongeoorloofd verzuim. Nou, zei de moeder, ik meld haar gewoon ziek, u kunt niks met een overstuur kind in de klas, zij heeft er niks aan om zo overstuur hier te blijven. Morgen zien we wel weer. Renate zei: maar dit meisje is vastbesloten nooit meer terug te gaan naar deze juf. Terecht, zei ik.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.