Heilzaam

druif2Ik pakte de snoeischaar, de druif was in korte tijd weelderig in blad gekomen, maar wilde ik trossen kunnen oogsten, dan moest de schaar er drastisch in. De pas gezaaide rucola stond al boven, ook een paar peterselieplantjes die ik rondom de dahlia’s had gezaaid, lieten een speldenprikje groen zien. De nieuw geplante clematis sloeg goed aan, dikke knoppen beloofden grote bloemen. In de yucca’s, ooit twee stuks die om de beurt bloeiden, waren drie bloeistengels in ontwikkeling. De rododendron was later dan in andere tuinen, en zeker niet zo rijk, maar dat gaf niks, er waren zeker twintig paarse bloemen aan het ontknoppen, het dieptepunt was ooit vijf. Ik had een jaar of wat weinig in de tuin gedaan, maar dit jaar pakte ik het weer serieus aan. Niets is zo gelukkig makend als iets zien groeien. De twee aardbeienplanten die de groentevrienden me bij het scheiden van de markt op de zaterdag voor moederdag voor een zacht prijsje hadden gesleten, bloeiden en groeiden als kool. Iedere avond spoot ik een flinke laag water in twee teiltjes en liet ik ze de hele nacht drenken. Toen ik lunchte aan de tuintafel lunchten de twee jonge merels ook. Langs de vijver hipten ze rond, wachtend tot hun vader kwam en ze iets in hun bek propte.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.