Fijn

soepIk maakte de bietjessoep nog een keer, nu voor R en de vriendin die ieder jaar haar kinderen professioneel laat fotograferen. Ze behoort tot de superkleine minderheid die weet hoeveel gas ze per jaar verbruikt, minder dan duizend kuub, met z’n vieren. Graag zou ze zonnepanelen op haar dak leggen (dat trouwens net als het onze verkeerd ligt ten opzichte van het zuiden), gewoon om die meter terug te zien draaien. Alleen dat maakt haar al leuk. En dat ze dol is op alles met groenten. En dat ze zonder op haar smartphone te kijken weet dat wilde spinazie een goed alternatief is voor snijbiet. En dat ze met een brede grijns naar dat tv-programma over die zielige middenmanagers had gekeken, waarvan ze de link direct had doorgestuurd naar haar leidinggevende. En dat ze goede tips heeft over goede boeken en goede olijfolie. Voor machthebbers die niet triest willen eindigen, zijn kritische geesten en tegensprekers een noodzaak, maar in vriendschappen is het heel fijn om het af en toe over alles eens te zijn en elkaar daar heel erg in te bevestigen. Zeker aan het einde van de week.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.