Rekenen

begraafplaatsIk maakte een rekensommetje. Jean-Charles Brisard, hoofd van het Centre d’Analyse du Terrorisme zei vandaag in de Volkskrant: ‘Om één persoon 24 uur op 24 te observeren heb je 25 agenten nodig.’ Volgens hem  vormen in Frankrijk drie- tot vijfduizend personen een risico. Dat vraagt 75 tot 125 duizend agenten. Frankrijk telde volgens Interpol in 2012 220 duizend agenten (Nederland 55 duizend). Toen ging de deurbel. Het was de gele bus van DHL die een pakje uit Athene bracht. Printerinkt reist duizend keer makkelijker dan een Syrische vluchteling. Verderop in de straat stond een jongen met een oranje hesje en een groene kruiwagen vol lange sprieten bij een perkje. Hij trok zijn broekriem aan, zocht langdurig naar een gaatje, keek wat rond, verlegde de sprieten, liep een paar stappen heen en weer, deed handschoenen aan, leunde tegen de kruiwagen, trok een capuchon over zijn hoofd, deed zijn handschoenen weer uit, pakte een telefoon uit zijn broekzak. Zeker twintig minuten verstreken. Later, langs de spoorlijn, stond een man bij een graf op een begraafplaats. Alleen. Het perceel ernaast was opgehoogd, alles nog zandkleurig en met machines, toch zag ik hier en daar al grafstenen. Weer iets later ontdekte ik dat het busritje vijf cent duurder was geworden. Dat vertellen ze je niet via die omroepinstallatie; die zeurt alleen maar dat je niet moet vergeten uit te checken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.