Sabbat

broccoliIk had nog broccoli nodig, dus ging ik naar buiten. Bij de bushalte liep de vrouw die ik al zeker vijftien jaar af en toe tegenkom, de eerste jaren altijd bij de metro, waar zij iedere ochtend met haar twee zoontjes stond. Ze is niet echt knap, haar man, die een stuk kleiner is, heeft flaporen en die zoontjes zagen er niet heel hip uit met hun wafeltjeshaar, maar nu zijn ze groot, ik zie ze ook wel eens lopen, en het is best goed gekomen. De winkel was nog een uur open, bij de fairtrade-cashnewnoten hing een vrolijk label Genieten met een goed gevoel, toen ik weer terugliep kwam er een grote vrachtwagen: koel en vers stond erop. Ook dat ging inmiddels alle dagen door. Ik dacht aan de econoom Sedlácek die vrijdag zei dat zelfs het vierde gebod over de sabbat ondergeschikt was gemaakt aan het allesomvattende nutdenken in de economie en de samenleving. Vroeger rustte je uit na het werk, nu rusten we om beter te kunnen werken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.