Verschil

phaedraIk zag de lange acteur die laatst vooral in het nieuws was omdat hij verliefd was geworden op een actrice, ik had de twee gezien in Een ideale vrouw, waarin ze een stel speelden, hij gaat vreemd en zij reageert daar buitengewoon grappig op, en nu speelden ze het niet meer maar was alles werkelijkheid geworden: het vreemdgaan, een stel zijn. Het nieuws was vooral het leeftijdsverschil geweest: de lange acteur had een beroemde scenarioschrijfster van zijn eigen leeftijd verlaten, de nieuwe vrouw was een stuk jonger. Die zag ik nu ook in de hal van de schouwburg. Ik schreef vorige week al dat ik dacht het goed ging met mijn stad. Dit bewees het. De toneelberoemderikken die bij mijn weten allemaal in Amsterdam of het Gooi wonen, waren laatst ook al massaal naar 010 gekomen voor The Fountainhead: de kleine met het brilletje van achterop de NRC, een voormalige 020-wethouder, een wetenschapstv-journalist, acteurs en actrices op wiens en wier namen ik zo snel niet kwam. Op het toneel vanavond trouwens een omgekeerd staaltje leeftijdsverschil: Phaedra begeert Hippolytus, de zoon van haar man, de Griekse koning Theseus. Zoals met alles was acceptatie een kwestie van tijd.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.