Zand, reiger, fazant

Wanneer kwam het Saharazand? Een week of drie geleden? Het kleefde als schuine draadjes aan het raam van mijn werkkamer, hoog boven de grond waar geen trap bij in de buurt komt. Vandaag valt er voor het eerst sinds een maand regen van betekenis. Misschien is het genoeg om het raam schoon te wassen.

Wanneer hoorde ik de eerste kikker roepen? Een week of twee geleden? De borelingen die vorig jaar niet zijn opgevreten hebben hun weg terug naar hun geboortewater gevonden. Ik hoop dat de jonkies straks dankzij de luwere zijkanten die de vijver sinds vorig jaar zomer heeft makkelijker in en uit het water kunnen. De vijver stond de hele winter tjokvol water. Na de regenmaand februari zakte het waterpeil gestaag. De brug ligt inmiddels zo goed als droog. Op die brug heb ik al twee keer een blauwe reiger gezien. In ons stadstuintje ziet dat eruit als een volwassen mens in een poppenhuis. Ik heb de reiger weggejaagd. Vannacht heb ik geen kikkers meer gehoord.

Wanneer zag ik de fazant? Een week of wat geleden? Ik had nog nooit een fazant in onze achtertuin gezien. In de Nessepolder hier verderop lopen er veel, daar zijn ze klein. Op de rand van schutting oogde het beest groot, met zijn goedgevulde borst. Hij maakte een glijvlucht de tuin in, steeg weer op, pikte een paar zaden van de voertafel op het terras, vloog toen naar de andere schutting en verdween in de buurtuin. Als ik zo’n volle ronde borst zie moet ik altijd aan de kipafdeling van de supermarkt denken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.