Opleving

Even dacht ik dat het over was, met de courgettes en mini-komkommers, zo dor en droog zagen de planten eruit, maar nu leeft alles weer op. De komkommer begint zelfs weer dicht bij de grond met nieuwe bloemetjes, en ook de courgette heeft drie nieuwe vruchten gevormd. Of de onderste bestoven is, weet ik niet, toen de tweede bloem zich opende was er geen mannelijke bloem, die was er gisteren wel, toen heb ik de vrouwelijke bloem alsnog geopend en het stuifmeel met een penseeltje overgebracht. Met de derde vrucht zal het goed komen. Haar bloem stond vanochtend open en er was ook een verse mannelijke bloem die heldergeel stond te stralen.

Volgend seizoen ga ik voor minstens twee courgetteplanten. En vooruit, twee minikomkommerplanten kunnen er dan best naast.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.