Nog meer bos

We verlaten het studentendorp en rijden noordoostwaarts. Halverwege slaan we af van de doorgaande weg en parkeren bij een station. Er is een parkeergarage met automatisch hek waarvoor je niks hoeft te betalen.

Het wordt vandaag net zo heet als gisteren, maar op het kaartje zie ik veel donkergroen. De bossen waardoorheen we zullen wandelen vormen de oostelijke zoom van de Veluwe, hebben namen als Onzalige bossen en behoorden vroeger tot de jachtdomeinen van de prinsen van Oranje. Daar zullen de bomen hoog en oud zijn. Halverwege de wandeling kleurt de kaart roze, daar ligt de heide van de Posbank en de Zijpenberg, Frank van www.frankwandelt.nl vindt de Posbank met afstand de mooiste hei van Nederland. Daar zal de zon ongenadig boven ons staan, maar met een aangename wind zal ook dat te doen zijn. Daarna volgen weer dichte bossen waar we langs mooie sprengetjes zullen lopen door het dal van een beek. O ja, en dat Frank deze wandeling een 9,5 geeft, heeft vast en zeker ook te maken met de heuvels, kuitenbijters, opgestuwd door gletsjers in de voorlaatste ijstijd, het hoogste punt ligt 110 meter boven NAP.

Maar ach, wat geeft het. Aan het eind van al die wonderschone paden zal een gekoelde bus ons in een kwartier terugbrengen naar de auto, waarna de auto ons in nog een kwartiertje naar B&B Bij Corrie zal vervoeren, waar Corrie ons met een ijskoud drankje allerhartelijkst zal ontvangen in haar bloemenpracht en prachtig gerestaureerde kolenvoorraadschuur van de voormalige bodewoning naast het voormalige gemeentehuis. Aan een houten tafel met onze voeten op oude vloermoppen die Corrie en haar man Piet met de hand hebben schoon gebikt zullen de paradijzen van deze dag samenvloeien. Het zal nog steeds warm zijn.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.