Vrijdag, lekker begin

Trainer P heeft een enorme dak over de parkeerplaats laten zetten. Vorige week was dat dak er nog niet en toen deden we alle oefeningen in de stromende regen en paste P een paar dingen aan, omdat de stangen van water gaan roesten. En op de houten boxen springen was met al dat hemelwater ook te gevaarlijk.

Nu schijnt de zon. We beginnen met een spelletje. We krijgen een plankje, een soort kleine snijplank en een bal. Die bal spelen we naar elkaar over. Als de bal bij mij weg is moet ik me twee keer opdrukken of twee squats maken, C balanceert ondertussen die bal op haar plankje, laat zij of ik de bal vallen, dan moeten we allebei drie burpees maken.

Als we lekker warm zijn, tillen we de roeiers naar buiten. We moeten iedere minuut zes calorieën roeien en zes burpees maken waarbij we het sprongetje over de staart van de roeimachine maken. Kom je tijd tekort, dan schakel je terug naar vier burpees, kom je dan nog tijd tekort, dan verlaag je het aantal roeicalorieën naar vier. Tien minuten lang.

Dan hebben we vijf minuten rust. Daarna moeten we iedere minuut vijfentwintig double unders of vijfenzeventig singles maken en daarna tien wallballs. Omdat we in de openlucht nauwelijks muur hebben, mogen we de zware bal ook gewoon omhoog gooien en weer opvangen, waarna we diep door de knieën zakken en weer omhoog komen. Kom je tijd tekort dan schaal je af. Mijn ritme wordt veertig singles met het springtouw en acht wallballs. Ook dit doen we tien minuten.

Als we klaar zijn, pakken we papier van een grote rol, sprayen de bal in met reinigingsspul en poetsen wat, waarna we de bal op de stapel ballen terugleggen. Waar zijn de kleine gewichtjes? vraagt P. We moeten in iedere hand 2,5 kilo nemen, of zoveel als we aankunnen, dan gaan we staan met aangespannen buik, bewegen onze armen vanaf onze schoot eerst tien keer schuin omhoog tot een Y, daarna maken we tien keer een T, tot slot tien keer een W. En dat drie rondes. Ook die gewichtjes poetsen we na afloop.

Mijn trui doe ik onder mijn snelbinders, in mijn shirt fiets ik naar huis. Daar geef ik eerst de moestuin en de zaailingen water en vink de taakjes af in de app. Je hebt alles voltooid, zegt Jelle. Later die dag zal ik de moestuin nog een beetje verrijden om ook de laatste zon te vangen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.