Het hoge vogelhuis

Op de Vroege Vogels-webcams vliegen de jonge koolmezen volop uit, maar in onze nestkasten zit geen leven. Toch vliegt er sinds kort af en toe een koolmees het hoge grijze vogelhuis in. Ik had een haring gehaald bij de visboer, haalde twee boterhammen uit de diepvries en installeerde me aan de keukentafel met zicht op de nestkasten. Bij mijn tweede hap landde op de rand van de schutting een koolmeesje met iets kleins tussen de snavel. Het nam de tijd om naar links, naar rechts, naar voren en naar achteren te kijken om daarna naar het ronde gat van de nestkast te vliegen, de kop erin, een beetje eruit om uiteindelijk helemaal in de nestkast te verdwijnen. Een mannetjesmerel deed afgelopen weekend hetzelfde. Landde ook op de rand van de schutting met iets in zijn snavel en keek op dezelfde manier rond, alsof het de omgeving afspeurde op vijanden alvorens naar de coniferen in de tuin van de achterburen te vliegen. Daar zat een jonge merel met die typisch wat gespikkelde borst. Als de mannetjesmerel er niet naar toe was gevlogen had ik het jong waarschijnlijk niet opgemerkt, zo stil zat het en zo makkelijk viel het weg tegen de bruine stam en takken. Toen ik mijn bord wilde oppakken om naar de vaatwasser te brengen, kwam de koolmees weer naar buiten en vloog weg. Dat was aardig.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.