Redenen

R vroeg of het kwam doordat hij ooit gezegd had dat hij nieuwe deuren wilde. Ik herinnerde me er niks van. De mens is een egoïst, weliswaar beïnvloedbaar, maar ook erg gedreven door zichzelf. Ik schreef het op mijn eigen conto dat de losse stripjes op de zijkanten van de 44 jaar oude deuren en het verweerde deurbeslag en de niet meer te verwijderen strepen en vlekken me steeds vaker ergerden. Die deuren zaten op een gegeven moment voor in mijn hoofd op een makkelijk oproepbare plek. Dus toen ik het reclamebord van de Hubo-mannen zag die twintig procent korting boden op binnendeuren was 1 en 1 snel 2. En ook 3 en 4, want binnendeuren komen tegenwoordig kant en klaar uit een fabriek, afgelakt en wel, en de deuren waarop mijn oog viel waren er alleen in RAL 9010. Prima kleur. Terwijl de fabriek aan de slag ging, tilde ik de oude deuren uit de kozijnen, draaide de paumellen los, tikte die uit de kozijnen en begon te ontvetten en te schuren en te verven. Want nieuwe deuren hang je natuurlijk niet in kozijnen waarvan de verf oud is en het wit net even anders. Toen ik dus bezig was met die kozijnen en ook met het kozijn van het toilet, viel mijn oog op de kleur van de toilettegels die net zo gelig wit waren als de oude deuren en kozijnen. Nu kon ik natuurlijk besluiten het hele toilet te verbouwen, maar makkelijker voor nu was om even naar de Hubo te lopen en een pot tegelverf te halen. Nu is dus alles fris en fruitig. De Hubo-man heeft net negen deuren naar binnen gedragen én maakt een nieuw kozijn voor de badkamer. Want o ja, daar begon het misschien wel mee, die deurloze badkamer. Die deur is ooit gesneuveld bij een verbouwing van een vorige bewoner en sindsdien past er geen naar binnen draaiende deur meer in dat kozijn. En zonder deur is soms lastig: voor logés; voor mezelf als R met een keukentafel vol dominees aan een boekje werkt en ik boven aan het werk ben en naar het toilet in de badkamer ga en niet wil dat zij horen wat ik daar doe. Als ik eerlijk ben is dat misschien wel de dringendste reden voor dit deurenproject. Die keukentafelbijeenkomsten van de dominees zijn trouwens alweer een tijdje voorbij. Hun boekje verschijnt in augustus.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.