Uienbol

Twee merels, een vrouwtje en een mannetje, een koolmees op zijn kop aan het groen van de coniferen van de achterburen, een tortelduif. In de clematis met de lange groene bladeren knopjes waaruit nieuw blad gaat komen. De start vorig jaar was moeilijk, de rechter clematis verloor bijna al zijn blad tot er een nieuwe loot vlot omhoog groeide, fris en groen. Een kat heeft de turf omgeploegd, drie drollen. Ik schep ze weg, stamp de grond aan. De regenmeter is permanent vol, alleen de storm doet nog moeite om het water eruit te krijgen, helemaal achterin de tuin een plasje op een tegel die kennelijk niet meer vlak is. De tuinmannen hebben op de dag dat Sinterklaas terugging naar Spanje uienbollen in de grond gestopt. Die verwachting: paars bloeiende bollen op hun hoge stengels, zachtjes wiegend in een zomerbries.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.