Verandering

groentenDe jongen met de bruine krullen heeft een elektrische rolstoel, de knul met het steile zwarte haar een gewone, hij pakt met zijn linkerhand de rugleuning van zijn vriend, zet zijn voeten op een metalen buis die midden tussen de twee achterwielen voor hem zit, als ze lekker op gang zijn, langs Gall&Gall, langs de sigarenboer, de kapper, het reisbureau, de diervoederwinkel, de Bruna, is de achterste, tikkend en vegend met zijn rechterhand, alweer verdiept in zijn telefoon. De groentevrienden zijn gestopt met Odin. Vandaag voor het eerst biologische groenten uit de Hoeksche Waard. Niet langer papieren tassen, maar inklapbare kratten waaruit je de groenten pakt en in je eigen tas doet. Bloemkool, twee pompoenen, twee preien, pastinaken, krulsla. ‘Het is even wennen,’ zegt de groentevriend. Ik weet niet precies waar hij op doelt: op de mooie Hoekschewaardse boerin van boerderij Landzicht die langs was gekomen om zijn nieuwe biologische leverancier te worden, of op de kratten die nu in de winkel staan, schuin voor de doorgang naar de snijkeuken, schuin voor de aardappelen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.