Zwemmen (5)

zwemmenEen houtduif drinkt water, een tortelduif baadt in het zonnetje op de rand van de schutting, duwt zijn snavel tussen zijn veren, misschien jeuk, misschien om de boel netjes maken, een koolmees pikt aan het springtouw, nu waslijn, geen idee wat voor lekkers daarop zit. Op de stengels net onder de nieuwe dahliaknoppen ziet het zwart van de beestjes. Ogenschijnlijk geen schade, maar open gaan ze ook niet. Een derde gladiool is uitgekomen, dieppaars. ‘Zou je vandaag kunnen afspreken?’ appt Z. Een complete zin met ‘zou’ en ‘kunnen’. Iedere week meer Nederlands. ‘Zullen we gaan zwemmen?’ app ik. Ze vindt het goed. Nog wel de vraag wanneer ik de laden kan doen. ‘Na het zwemmen?’ We lopen het water in, best fris, we tutten wat voor we helemaal door zijn, ze zwemt en bestudeert alles: de jonge twintigers die met een luchtbed stoeien en met elkaar; de meisjes, blond en roze, blond en bruin, zwart en bruin, die de handstand doen; de jongelui, twee jongens, twee meiden, ik denk zeventien, ‘nee’, zegt Z beslist, ‘kinderen, dertien, veertien’, ze heeft gelijk. De meiden dragen korte broekjes en hemdjes, geen bikini’s, de blonde rent een paar keer als eerste het water in, tot waar de randen van haar broek net niet of net wel nat worden, die met het zwarte haar rent er achteraan en dan komen ook de knullen van hun badlakens af en rennen achter de meiden aan. ‘Het zijn stelletjes,’ zeg ik. ‘Stelletjes?’ Ik leg uit wat een stelletje is, wat verkering is. De blonde zoent met de hele dunne jongen, in het water. Heel voorzichtig. ‘In mijn land zie je dat niet,’ zegt ze. ‘Maar jonge mensen zijn er toch ook verliefd?’ Ze lacht die prachtige lach waarin alles zit wat een jong mens blij en onzeker maakt. Na het zwemmen schroevendraaiers ophalen en aan de slag met de laden voor onder het bed, en het kastje met twee laden. Op televisie de Keuringsdienst van Waarde over keratineshampoo. ‘Goed opletten,’ zeg ik, ‘jij wilt kapster worden.’ Even later, twee schemerlampjes aan, haar¬†zelfgekozen, zelf betaalde meubels baden in zacht licht.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.