Tekening

jipJe bent vijf, de mevrouw bij wie je logeert zegt dat jullie met de trein naar de stad gaan waar de koning en de koningin hun werkplek hebben en dan zeg je: ‘Oh, dan maak ik een tekening voor de koning en de koningin’. Vervolgens vraag je: ‘Heeft een paleis ook een brievenbus?’ De mevrouw zegt: ‘Dat gaan we onderzoeken.’ Aan de voorkant van het paleis geen brievenbus, wel een ijscokar. Ook goed. Dan omlopen naar de achterkant. Je gelooft al bijna niet meer dat jullie nog bij een paleistuin aankomen, maar daar is ie dan toch. Je vindt dat de mevrouw aan zo’n man in een lichtblauw overhemd met kogelwerend vest en machinegeweer moet vragen of hier een brievenbus is. Hij verwijst jullie naar een gebouw, jullie duwen de deur open, daar is een loket achter dik glas met een schuifla en vier jongens in lichtblauwe overhemden met insignes op de mouwen en Marechaussee achterop. ‘We hebben een tekening voor de koning en de koningin.’ Er komt een formulier aan te pas, de id-kaart van de vrouw wordt onderzocht, er is een procedure voor brieven en pakketjes, maar ergens in het paleis neemt iemand de telefoon niet op. Jij vindt het veel te lang duren, je wilt de envelop al onder een deur door schuiven, of in de schuifla leggen. Nee, zegt de vrouw, die op het formulier las dat pakketje en formulier bij elkaar moeten blijven. Dan, na zeker een kwartier, is de tekening afgegeven en in handen van de Marechaussee-jongens. Verderop in de paleistuin zijn buizen en bollen, daar kun je, als je durft, overheen lopen. Ook leuk.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.