Groen

spinazieDe vader van mijn vriendin vond dat spinazie in de winkel er heel anders uitzag dan die uit zijn eigen tuin. Donkerder. Volgens hem kwam het door de kunstmest. In zijn eigen tuin gebruikte hij geen kunstmest. Ik vroeg het de groentevriend. Die had er nog nooit over gehoord. Wel waren er ontelbare soorten spinazie, van kikkergroen tot donkergroen, van klein- en fijnbladig tot groot en grof. Te weinig licht maakte de spinazie licht, te veel licht zorgde voor gele plekken. Ik kocht een courgette. De tuinbaas die zeer gelukkig was met de terugkeer van het gewone leven ging pizza eten met gegrilde courgette, buffelmozzarella en olijven, en dan na het bakken wat rucola erover. Ik had een fotootje gekregen van rijzend deeg bij de houtkachel. Ik dacht meer aan de kant-en-klare bodems uit de koelvitrine van Albert Heijn. Gelukkig had de tuinbaas er geen moeite mee.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.