Oké

parijs‘Kijk,’ zei ik tegen Renate, ‘als ik vrienden met zonen in een bepaalde leeftijd mag geloven, dan kunnen jij en ik met één of twee telefoontjes in de juiste kringen alle soorten wapens thuis afgeleverd krijgen. Als we maar betalen. Voor een drukke plek hoeven we ook niet ver te zoeken. Je zou het een wonder kunnen noemen dat, gezien het ogenschijnlijke gemak, het niet veel vaker gebeurt, zo’n verschrikkelijke aanslag. Het bewijst maar weer eens dat 99,9999999 procent van de mensen oké is en van het leven houdt, inclusief het leven van andere mensen.’ Renates gezicht klaarde op. ‘Als je het zo bekijkt…’

Na de oefeningen kocht ik voor 7,90 euro bij Donner Perzische brieven van Montesquieu over twee jonge vrienden die in 1711 vanuit de Perzische hoofdstad Isfahan naar Parijs reizen.

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.