Millimeterwerk

zwam8Een slechtvalk ziet een prooi al op drie kilometer afstand, niet vaag, maar zo scherp, dat als de slechtvalk de menselijke leesvaardigheid had, hij een krantenkop op 1,2 kilometer afstand zou kunnen lezen. Ik las het ergens op internet en het troostte me. De slechtvalk had geen krant, ik wel, ik was nu eenmaal geen slechtvalk. Dus hing ik met mijn snufferd boven de oesterzwammenemmer en zag de feitelijke groeibeweging niet, ook al stelde ik vast dat de oesterzwam een uur na de vorige waarneming zeker een millimeter langer en breder was en inmiddels twee hoeden had. Vergeleken met vogels is de mens absoluut kleurenblind, stond er ook nog op die website, en: dat we er sowieso van uit konden gaan dat de mens met zijn eenvoudige oogconstructie heel erg veel mist van de werkelijkheid. Dat laatste konden we iedere dag vaststellen in berichten van journalisten die niet lui waren. Ik besloot zelf ook weer eens wat nauwkeuriger te worden. Omdat ik geen ervaring heb met kool, zal ik voortaan tegen jonge ouders zeggen: uw baby groeit als oesterzwam.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.