Snoei

amberboomIk had de huishoudtrap met acht treden en een werkplankje/bakje bovenop gekocht op een ochtend dat ik in de hoge kamer voort wilde met de werkzaamheden aan de zelf ontworpen wandkast die een gesloten front ging vormen van muur tot muur en van vloer tot plafond. Met de oude trap met vier treden kwam ik tientallen centimeters tekort. Een goede twee weken gebruikte ik de nieuwe trap van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, daarna nog een keer om de ramen aan de achterkant te zemen en een paar keer in de tuin, om de lange sprieten van de blauwe regen na de bloei te beteugelen en om de omvang van de twee amberbomen af te slanken. Als de amberboom jong is heeft hij een kegelvorm, later een eivorm, las ik op Wikipedia. Ik probeer de kegelvorm erin te houden. De trap voldoet allang niet meer voor dit klusje, de top van de boom zit misschien al op zeven meter. Toch wil ik de top er niet uitknippen. Ooit las ik dat de boom ertoe neigt een dubbele harttak te vormen, en dat je dat zo snel mogelijk moet voorkomen, omdat ie anders op latere leeftijd misvormd is. Met de stuk gewreven bladeren kun je trouwens je schoenen poetsen. Ieder jaar, als ik opzoek hoe de boom te onderhouden, lees ik het weer, ik heb het nog nooit uitgeprobeerd.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.