Kwijt

oude manIk was gerustgesteld. Ook voor een minister kon de Rabobank oude dagafschriften niet meer opduikelen. Een half jaar geleden was ik zelf op zoek geweest naar oude bankgegevens en had toen al ontdekt dat het niemand wat kan schelen dat we niet meer weten wat we eergisteren deden. Burgers, instellingen, bedrijven: iedereen flikkert alles weg. Iedereen vertrouwt er op dat iemand anders het wel bewaart, maar dat is dus niet zo. Een secretaresse van de NASA had voor de poorten van de hel de laatste vijf machines veilig gesteld waarmee onderzoeksgegevens en videobeelden van de landing op de maan konden worden weergegeven. Eentje deed het nog. Was zij er niet geweest, dan moesten onze nazaten het doen met het oude mannetje met pet maar zonder televisie en radio (‘omdat je niet alles kon hebben’) uit Showroom, 1981.

V: U heeft dus bijvoorbeeld ook nooit gezien dat er mensen op de maan liepen?

A: Haha. En dat geloof jij?

V: Gelooft u niet dat er mensen op de maan geweest zijn?

A: Nee, nee.

V: Waarom niet?

A: Dat is onmogelijk. Dat kan net zo min als dat jij hier over het water gaat lopen. Geloof jij dat dan?

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.