Voetstap

imageIk was heel vroeg wakker maar echt nodig was het niet. We hoefden vandaag niet met onze bergschoenen en rugzak naar de oever van de grote rivier, om die de rug toe te keren, een pad in, richting een berg, klimmen en stijgen en klimmen en stijgen tot onze hoofden rood, onze ruggen nat, ons hart tekeer ging als een mitrailleur en we bijna dachten dat het hoogste punt nooit meer zou komen en dan was het er toch plotseling, je zag het nooit meer dan tien meter vooruit, het uitzicht, dat fabelachtig was, en alles van zoëven deed vergeten en de wind, boven was er altijd wind, blies het rood van onze wangen en onze ruggen droog, zo sterk, dat we na korte tijd alweer verlangden naar de afdaling, om ons warm te lopen, en heel vaak waren er volgens het boekje voor die afdalingen vaste benen nodig, een zekere tred, hier hadden ze er één woord voor, en dat klonk veel overtuigender, je wist gelijk dat het oppassen geblazen was op de paadjes naar beneden, gemaakt met de zigzagstand van de naaimachine, maar het ging altijd goed, op die ene keer na, toen gleed de hak van mijn linkerschoen en stopte niet meer, en ik probeerde nog wat met een stok, maar na een poos belandde ik op mijn linkerbil, eigenlijk meer nog de zijkant van de linkerbil en ook die gleed nog een stukje door en mijn linkerarm was achter me, ik bleef eerst maar eens rustig zitten, voelde, tilde mijn hand van de grond, bracht mijn arm voorzichtig naar voren, draaide de arm een paar keer voorzichtig voorwaarts en toen achterwaarts door het schoudergewricht, maar nergens pijn, ik stond op, mijn broek was vies maar heel, de plek eronder zou vast en zeker beurs worden en alle kleuren van de rivier aannemen. Ik veegde mijn hand schoon aan mijn broek en schudde mijn ringvinger om de zwarte aarde weg te krijgen uit de kleine openingen in de Appenzeller vlinderring die ik net had gekocht, toen mijn zus belde en zei dat mijn opa stervende was, alweer zeven jaar geleden. Het gebeurde trouwens op een stuk waar volgens het boekje helemaal geen Trittsicherheit nodig was. De ring past nu alleen nog om mijn pink.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.