Nieuw

jumboIk zette mijn tas neer. Ik zei dat Renate tevreden was, dat ik op de mat de hele set intermediate oefeningen had gedaan, wat dus geen beginnersgedoe meer is en dat ik niet meer naar de Kunsthal was gegaan, daarvoor vond ik het te mooi weer. R zei: dan kunnen we zo samen even naar de Jumbo. De Jumbo was vandaag open gegaan. Op de dag dat Jumbo C1000 overnam ging bij ons in het winkelcentrum net een compleet vernieuwde C1000 open. Ik dacht: jammer. Ik had wel trek in Jumbo, met C1000 had ik niks. Nu was het dan toch zo ver. Ik pakte het laatste mandje, ik zag een grote jutezak met losse walnoten, verderop stonden de quinoa zaden gewoon in het schap, die waren overal uitverkocht of zaten niet eens in het assortiment, maar hier niet, ze hadden ook bijzondere bonen in blik zonder verdikkingsmiddel en andere onzin, gewoon bonen, water, zout. Ze hadden Surinaamse spullen, Indiase, Japanse, Marokkaanse, ze hadden thee die 100% thee was, ze hadden soep van de Soepfabriek en ijs van de IJsfabriek, ze hadden raapzaadolie, ze hadden zelfs groenten en fruit van Willem & Drees, die jongens die zorgen dat om de hoek geteelde groente en fruit in de dichtstbijzijnde supermarkten verkocht worden. R zei: ik geloof dat ik hier heel gelukkig van wordt. Ik hoorde een oudere dame tegen een oudere heer zeggen: het is niet mijn supermarkt. Ze hing over haar boodschappenkar, er lag alleen een pak kano’s in. Alle kassa’s waren open. De rijen waren lang. Voorbij de kassa zag ik boven de bloemen een bord met: gegarandeerd zeven dagen mooi. Verwelkte de boel eerder dan kreeg je een nieuwe bos bloemen. Ik kocht paarse en rode tulpen en oranje gerbera’s, op de prijssticker las ik dat ze allemaal gegarandeerd mooi moesten blijven tot 10 maart, dat was veel meer dan zeven dagen, maar dat kwam omdat ze tot 3 maart verkocht mochten worden. De vrouw achter mij zei tegen haar dochtertje: ik denk dat Albert Heijn het moeilijk gaat krijgen. Thuis sneed ik de bloemen schuin af en knipte ik de stickers van de bloemenverpakking.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.