Eyeopener

kerncentraleIk las dat Jan van Capelle, hoofd van de Borsselse kernenergiecentrale, vorige week donderdag in Trouw zei: ‘[ik] denk dat de hele nucleaire sector blij is met het rapport van de Europese Commissie naar de veiligheid van kerncentrales, “omdat de Commissie op een nieuwe manier naar de centrales heeft gekeken.”’ Een eyeopener noemde Van Capelle ‘dat je niet kijkt waaraan je voldoet, maar dat je kijkt naar wat je marges zijn.’ Fukushima hield zich keurig aan onrealistische, achterhaalde regels. Bankiers doen alles wat niet verboden is, schrijft George Möller (ex-Robeco, ex-Beurs van Amsterdam) in zijn boek Waardenloos. De meest gestelde vraag op school is: ‘Waar staat dat dit niet mag?’ Het kind dat niet leert zelf te denken en zich vastklampt aan instrumentele ge- en verboden verlaat ons nooit meer. Het mag niemand verwonderen dat Borssele geleid wordt door een leeuwenoppasser met slechts één instructie: laat nooit het hek open staan.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.